Marketing Automation: essentieel voor marketeers

Marketing automation is echt een game changer voor marketeers. Het maakt het hele marketingproces zoveel efficiënter en effectiever. Met marketing automation tools kunnen we workflows opzetten, leads opvolgen en gepersonaliseerde content naar specifieke doelgroepen sturen, allemaal zonder dat we er continu bovenop moeten zitten. Het bespaart ons zoveel tijd en moeite, en het resulteert ook nog eens in betere conversiepercentages. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van betere resultaten met minder inspanning? Ik kan me geen enkele marketeer voorstellen die geen gebruik zou willen maken van marketing automation. Het stelt ons in staat om ons te concentreren op strategie en creativiteit in plaats van saaie repetitieve taken. Dus ja, marketing automation is absoluut essentieel voor marketeers. Als je er nog niet mee bezig bent, zou ik zeker aanraden om er eens naar te kijken. Het kan echt een wereld van verschil maken in je marketinginspanningen. 

Online advertentie platforms

Facebook

Advertenties richting consumenten maar uiteraard ook business to business wanneer je doelgroep hier uithangt. Uitermate geschikt ook voor remarketing en nieuwe producten/diensten de wereld in te pushen.

Instagram

Voor Instagram geldt hetzelfde als Facebook (dezelfde eigenaar Meta) maar de doelgroep is hier vaak wat jonger en visueel ingesteld. Ideaal voor product promotie onder een jonge doelgroep.

Google Ads

In plaats van een product/dienst de wereld in te pushen bereik je met Google Ads de mensen die al op zoek zijn naar je product/dienst! Deze mensen zitten al verder in de marketing funnel en kopen/beslissen sneller.

LinkedIn

Het ideal B2B social media netwerk. De kosten zijn hoger maar de dat is de dealwaarde ook. Plus op dit platform zit je direct heel relevant en kan je ook richten op specifieke branches.

Tiktok

Een nog vrij nieuw opkomend platform wat dus kansen brengt! Adverteren is relatief nog erg goedkoop en als je doelgroep dit platform gebruikt wil je hier zeker zichtbaar zijn.

Youtube

Youtube zelf heeft geen uitleg nodig. Het drukbezochte video platform is ideaal om op te adverteren met bijvoorbeeld remarketing of op relevante zoektermen. De kracht van herhaling.

Persona

Voordat we online gaan adverteren is het belangrijk om na te gaan wie we willen bereiken en hoe we dat gaan doen. Dit kan met het opstellen van een persona.

Er zijn veel marketing persona’s beschikbaar om bedrijven te helpen hun doelklanten te identificeren. Elke persona heeft zijn eigen unieke set van behoeften en wensen die kunnen worden aangehaald door middel van marketing campagnes.

Door te begrijpen op welke persona je bedrijf zich richt, kan je effectievere marketingcampagnes opzetten die direct tot jouw publiek spreken.

Lees meer over persona is onze Customer Journey blog post

Technologie

Apollo Digital investeert naast de campagne managers van de platformen zelf in marketing technologie en tools.

Dit om bijvoorbeeld de inzichten van verschillende data bronnen in 1 oogopslag zichtbaar te maken, om effectiever te werk te gaan en de kosten laag te houden en om doelgroepen te ontdekken met behulp van artificiële intelligentie.

Meer weten over deze technologie? Lees dan onze Marketing Tools blog post.

Remarketing

De term remarketing wordt regelmatig gebruikt en daarom willen wij deze hier extra toelichten. 

Het is mogelijk om website bezoekers opnieuw te benaderen met online advertenties d.m.v. een stukje code op de website. Wanneer deze bezoeker dan later 1 van de platformen waarop je adverteert bezoekt dan ziet deze jouw specifieke advertenties. 

Dit bezoek komt dan weer in aanraking met je merk en zit al verder in de marketing funnel en met remarketing kunnen we deze personen dus verder motiveren tot aankoop.

Succesvolle lanceringen voor o.a.

Sinds April 2007 vergroten wij rendabel de zichtbaarheid van diverse klanten in verschillende segmenten. Zie voorbeelden van video advertenties hieronder.

Data sinds lanceringen

0 +
bezoekers
0 +
omzet
0 +
campagnes
0 +
video's & afbeeldingen

Enkele online advertentie voorbeelden

Casada: massagestoelen, massagemateriaal en fitness

Lamminsvliet: bouwkundig advies

Shaka Cabin: AirBnB

Cedric Perez: handgemaakte sieraden

Zus & Zo: unieke (cadeau)artikelen

Tinus Toog: tweedehands barren

Tr-Eat: Good for your Gut

Online adverteren klant aan het woord:

Apollo Digital is begin 2018 voor ons in beeld gekomen. We zochten een stabiele, professionele partij welke onze website kon realiseren en opvolgende de internetmarketing kon verzorgen. Onze eisen waren een overzichtelijke moderne website overeenkomstig met de branding die onze kernwaarden reflecteerde. Daarnaast moest de website middels geoptimaliseerde teksten door zoekmachines snel gevonden worden. Ruim binnen planning heeft Apollo Digital dit naar grote tevredenheid weten te realiseren. Tot op de dag van vandaag is Apollo Digital verantwoordelijk voor de internetmarketing en onderhoud van de website welke een boost aan omzet vertegenwoordigd. Al met al zeer tevreden!
Lamminsvliet
Geoffrey van Troost